Zorgboerderij De Iik

Postadres Bezoekadres
Bannerhûs 1 9155 AR Raard Bannerhûs 1 9155 AR Raard
Basisgegevens Contact
Rechtsvorm: Tel.: 0519 – 221860 / 06 – 12211978
KvK.: 01108056 Mail: info@zorgboerderijdeiik.nl

DE IIK wil zinvolle activiteiten aanbieden voor gehandicapten en moeilijk inpasbare jongeren. Er is bewust voor gekozen om ruimte te scheppen voor beide doelgroepen omdat samenwerking tussen gehandicapten en moeilijk inpasbare jongeren in de praktijk voor beiden voordeel op blijkt te leveren. Voor de gehandicapte kan een extra “helper” fijn zijn, terwijl de “helpfunctie” bijdraagt aan het zelfvertrouwen van de jongere.

Behalve zinvol werk wil DE IIK ook vooral plezier bieden. Een fijne sfeer in het team en veel vrolijkheid horen onlosmakelijk bij het dagelijkse werk op DE IIK.

Tijdens de intake wordt gekeken naar de zorgvraag en mogelijke doelstellingen. Op DE IIK zijn kleinschaligheid en een individuele benadering vaste uitgangspunten, Er wordt altijd gezocht naar taken die bij de deelnemer passen en die kunnen bijdragen aan zijn/haar ontwikkeling. Iedere dag zijn er een aantal vaste werkzaamheden en daarnaast zijn er variabele bezigheden die elke dag anders zijn.

DE IIK is prachtig gelegen aan de Dokkumer Ee te Raard bij Dokkum. Op de boerderij wordt het vleesras Marchigiana gehouden en er zijn 3 pony’s. Verder zijn er ezels, dwerggeitjes, poezen, konijnen en een hond. Een toom kippen maakt de veestapel compleet.

Print Friendly, PDF & Email