Stichting Marien Zathe

Postadres Bezoekadres
Foarwei 251, 9298JK Kollumerzwaag ,
Basisgegevens Contact
Rechtsvorm: Stichting Tel.: 
KvK.: 60264632 Mail: info@marienzathe.nl
 AGB:  Contactpers.: E.F.Broersma
Tel.: 0621246256

Bedrijfsprofiel

Visie

Iedereen wil graag deel uitmaken van de samenleving naar vermogen. De een heeft echter meer mogelijkheden dan de ander maar dit hoeft niet te betekenen dat men daardoor automatisch buiten de maatschappij staat.
Wij geloven dat iedereen talenten heeft, of je nou een beperking hebt of niet. Op onze boerderij draait iedereen mee naar vermogen en maakt deel uit van het team. Onze visie is niet alleen om te kijken naar wat mensen wel kunnen, maar ook om mensen te blijven prikkelen om zich verder te ontwikkelen.

DOEL

Wij stellen ons als doel een plek te creëren waar mensen met een verstandelijke beperking het best tot hun recht komen.
Dit doen we door middel van:

• Persoonsgerichte benadering
• Kijken naar de mogelijkheden in plaats van de onmogelijkheden
• Platte organisatiecultuur

Het doel van onze zorgboerderij is om onze cliënten een zinvolle, passende arbeidsmatige/recreatieve dagbesteding te bieden, die uitgaat van eigen interesse, wensen en mogelijkheden. We bieden werk aan, dat betrekking heeft op de boerderij of op het paarden pensioen, waarbij ritme van de dag en de seizoenen, rust, natuur, verzorging van dieren en planten en respect voor de medemens een belangrijke rol spelen.

We zijn gericht op het sociale activeren en werkbegeleiding bieden met als doel vaardigheden in het arbeidsritme te activeren en sociale contacten op te doen. Ook kunnen mensen bij ons tijdelijk werken om over hun toekomstig arbeidsleven na te denken. Er wordt hierbij begeleiding geboden met als doel, dat onze cliënten hun taken zo zelfstandig mogelijk uitvoeren. Een voor ons erg belangrijk doel is dat de zorgvraag van de deelnemers centraal staan.null

Specialisatie

Wij bieden begeleiding aan mensen met een verstandelijke beperking en-of een psychische hulpvraag en jongeren met een gedragsproblematiek.

Per persoon wordt er gekeken of/en hoe we kunnen ondersteunen in de zorgvraag van de persoon. Voor iedereen is zijn of haar leerdoel verschillend. We gebruiken hiervoor onder meer paardencoaching.

De kracht van onze boerderij is dat mensen in een betrekkelijke veilige omgeving deelnemen aan het reguliere team wat bestaat uit vrijwilligers, werklieden, klanten etc. Dit is een natuurlijke manier waarop onze deelnemers in contact komen met andere mensen buiten hun eigen wereldje waardoor ze weer een extra sociale rol krijgen.

Opleidingsniveau Medewerkers

MBO2, MBO3, MBO4, HBO

,

Print Friendly, PDF & Email