Algemeen

Zorgcoöperatie Noord U.A. is in de zomer van 2013 ontstaan vanuit de behoefte van kleinschalige zorgbedrijven en zelfstandigen in de zorg om zich gezamenlijk te profileren richting derde partijen.
Kleine zorgaanbieders en ZZP’ers in de zorg zijn vaak innovatief, kwalitatief toonaangevend en zeer klantvriendelijk. In samenwerking schuilt kracht, wanneer vele partijen handen ineen slaan ontstaat een zogeheten “force multiplier” waardoor deze kleine zorgaanbieders samen nog vele malen sterker staan dan ze op zichzelf al stonden.

Zorgcoöperatie Noord U.A. is een coöperatieve vereniging van en voor kleinschalige zorgaanbieders in Friesland. Middels deze coöperatie willen wij inwoners met een beperking en/of zorgvraag kwalitatief hoogstaande zorg bieden met alle eigenschappen die kleinschaligheid zo kenmerken:

  • dichtbij;
  • korte lijnen;
  • klantgerichte en persoonlijke aanpak.

Kleinschalige zorgverlening kenmerkt zich dus door een klantgerichte en persoonlijke aanpak, veelal zijn de bedrijven die bij de coöperatie aangesloten zijn ontstaan door de behoefte van de eigenaren om zich te richten op waar het in de zorg allemaal om draait: namelijk mensen en hun zorgbehoefte.

Dit betekent dat in de organisaties de eigenaren/ directeuren vaak nog gewoon mee werken op de werkvloer.

In Zorgcoöperatie Noord worden de voordelen van kleinschaligheid verbonden met de voordelen van een grotere organisatie.

Kwaliteit
Zorgcoöperatie Noord is als werkorganisatie ISO 9001:2015 gecertificeerd. Zowel de besturing, de doelen alsook de processen worden regelmatig geëvalueerd en verbeterd. Leren en ontwikkelen is voor onze leden en voor de ZCN werkorganisatie belangrijk.

Om dit alles te bewerkstelligen stelt het bestuur van Zorgcoöperatie Noord de nodige middelen ter beschikking. Dit kan bestaan uit tijd van verantwoordelijke medewerkers maar ook de inhuur van externe deskundigheid.

Het kwaliteitsbeleid is beschreven en is opvraagbaar.

Print Friendly, PDF & Email