Op ‘e Timpe

Postadres Bezoekadres
Tempelreed 14 8762 PK Hieslum Tempelreed 14 8762 PK Hieslum
Basisgegevens Contact
Rechtsvorm: Stichting Tel.: 0515-560063
KvK.: 01163529 Mail: info@opetimpe.nl
Contactpers.: Dhr. Jan Maarten Visser

Zorg en Leerbedrijf Op ‘e Timpe is een werk en dagbestedingplek voor mensen met een beperking. Middels opleiding en het aanbod van diverse werksoorten proberen wij onze doelgroep voor te bereiden op een succesvolle integratie in de samenleving. Na een plaatsing bij een regulier bedrijf blijft Op ‘e Timpe op de achtergrond aanwezig voor bedrijfsleiding en medewerker. Op deze manier willen we de kansen op een succesvolle baan vergroten en zekerstellen.

Voor de medewerkers die niet willen en ‘kunnen’ werken bij een regulier bedrijf biedt Op ‘e timpe dagbesteding gericht op sociale vaardigheden, zelfredzaamheid, ontwikkeling van praktische vaardigheden en werkattitude.

De medewerkers kunnen kiezen uit de volgende afdelingen:

Woon en decoratie – Hier worden produkten voor huis en tuin ontwikkeld, gemaakt en verkocht. Op ‘e Timpe beschikt over een eigen webwinkel – www.opetimpe.webwinkel.nl waar zelf ontworpen producten en producten uit de vaste Op ‘e Timpelijn worden gepresenteerd. Daarnaast bezoekt Op ‘e Timpe ook regelmatig beurzen en markten waar onze “waar’ wordt verkocht.

Hovenier  – Onder leiding van M Bakker ( Hovenier en Timmerwerk ) kunnen medewerkers een opleiding via het Norwin College volgen tot assistent Hovenier. De praktijk kan dan op het hiem van Op ‘e Timpe of bij één van de klanten van M Bakker worden uitgevoerd. Daarnaast worden oude meubels opgeknapt en verkocht.

Timmerwerkplaats – Onder begeleiding van Timmerleermeester Gerrit van der Wal worden oude meubels opgeknapt of nieuwe gemaakt op bestelling of middels eigen ontwerp. Daarnaast worden er decoratieve produkten gemaakt die hun weg vinden naar verschillende woonwinkels in de buurt. De gemaakte produkten kunnen ook via de webwinkel of op de locatie zelf worden gekocht. Medewerkers leren hier het timmervak.

Service en Resepsje – Op de Resepsje worden medewerkers getraind in administratieve handelingen en beantwoorden van de telefoon/mail.

Horeca Leer/werkrestaurant It Lyts Bûthús – Op de Horeca afdeling leren medewerkers onder begeleiding van een vrijwillige kok het vak van assistent kok of bv het opdienen van gerechten. Ook hier zijn opleidingen mogelijk in samenwerking met het Nordwin College middels certificaten.

Creatief Atelier – Op het creatief Atelier kunnen medewerkers hun creatieviteit vergroten en technieken aanleren op heel veel verschillende “kunst” vormen. Begeleiding wordt hier geboden door kunstenares Tineke Tigchelaar.

MLOB Mens Leer en Opleidingsbedrijf – Op ‘e Timpe werkt een aantal jaar samen met Dirk de Leur  van het betreffende bedrijf voor verdere integratie van medewerkers in de samenleving. MLOB heeft aan het begin van onze reed haar bedrijf gevestigd en is gespecialiseerd in het bieden van activiteiten middels een biologische tuin.

Alma Schippers Ambulante begeleiding – Op ‘e Timpe werkt samen met Alma Schippers bij het plaatsen van medewerkers bij een regulier bedrijf. Alma pakt hier de verdere begeleiding van medewerker en bedrijfsleiding op. Zo willen we uitval tijdens een integratietraject voorkomen. Daarnaast biedt Alma ook thuis en gezinsbegeleiding aan ouders en mensen met welke beperking dan ook.

Print Friendly, PDF & Email