Logeerhuis HJEM

Postadres Bezoekadres
Valkstraat 5 8605 AV Sneek Valkstraat 5 8605 AV Sneek
Basisgegevens Contact
Rechtsvorm: VOF Tel.: 06-10685772 of 06-26134646
KvK.: 01159166 Mail: info@logeerhuishjem.nl

Logeerhuis HJEM staat voor “Huize Jellie en Martine” en betekent in het Deens “thuis/van huis”. HJEM is een kleinschalig logeerhuis voor maximaal 6 cliënten met een PGB, opgericht ter ondersteuning van ouders/verzorgers, die thuis de zorg hebben voor een kind met een beperking.

Algemeen
HJEM is een kleinschalige zorginstelling, die wonen, logeren en dagbesteding aanbiedt aan cliënten met een beperking. Naast wonen met 24 uurszorg kan er gelogeerd worden in de weekenden, midweken en vakanties. Bij het logeren in de midweken kunnen de cliënten trainingen volgen m.b.t. zelfstandig wonen en sociale vaardigheden, sociale contacten op doen met anderen en alvast te wennen aan het niet altijd meer thuis wonen. Onder HJEM valt ook Somar Dagbesteding .

Somar dagbesteding biedt een sociale, laagdrempelige, professionele en afwisselende werkplek aan kleine groepen cliënten met een beperking. Er zijn werkzaamheden voor cliënten op verschillende plaatsen: de winkel, de werkplaats en de groentetuin. Op deze wijze kunnen de activiteiten van de cliënten aangesloten worden bij hun wensen en mogelijkheden. Er is ruimte om onder professionele begeleiding nieuwe dingen te leren en om rustig en ontspannen te werken.

Bij HJEM staan de persoonlijke contacten en gemoedelijke sfeer voorop, met respect voor de ander. Duidelijkheid en structuur worden aangebracht d.m.v. een dagprogramma, dat aansluit bij de cliënten.

HJEM bevindt zich aan de Valkstraat 5 te Sneek en is op loopafstand van de stad, supermarkt, bushalte en zwembad.

Print Friendly, PDF & Email