Logeerhuis Heerenveen

Postadres Bezoekadres
Scholeksterstraat 67, 8446 HZ Heerenveen ,
Basisgegevens Contact
Rechtsvorm: Vennootschap onder Firma (VOF) Tel.: 06-43959638
KvK.: 60554193 Mail: info@logeerhuisheerenveen.nl
 AGB: 98098827 Contactpers.: Martha Reitsema
Tel.: 06-43959638

Bedrijfsprofiel

Logeerhuis Heerenveen biedt logeerweekenden, vakanties, doordeweekse opvang en thuisbegeleiding aan voor kinderen en jongeren met ADHD, ASS of andere verwante stoornissen. Wij stemmen ons aanbod zoveel mogelijk af op de hulpvraag van de ouders/verzorgers.

Wij laten onze logés in een positieve en huiselijke omgeving succeservaringen opdoen, zodat ze meer zelfvertrouwen krijgen. Daarnaast willen wij de kinderen een logeerweekend laten beleven als een weekend waarin ze leuke uitstapjes maken en contacten opdoen met leeftijdsgenoten.

Het voordeel van Logeerhuis Heerenveen is dat we een kleine organisatie zijn met weinig overhead en korte lijnen. De kinderen worden tijdens de weekenden begeleid door deskundig personeel (afgeronde opleiding SPH of Pedagogiek). De medewerkers worden ondersteund door een orthopedagoog.

Het logeren kan gefinancierd worden vanuit een PGB, maar ook Zorg In Natura is bij ons mogelijk!

Voor wie is het logeerhuis bedoeld?
Het logeerhuis is bedoeld voor kinderen van 5 t/m 18 jaar met ADHD, ASS en andere verwante stoornissen. Wij hanteren een ondergrens van een IQ van 70. We zijn tevens gespecialiseerd in het begeleiden van kinderen met een boven gemiddeld IQ.

Groepen
We hebben gekozen voor vaste groepen van maximaal 6 kinderen per groep. Bij het maken van de groepssamenstelling wordt gekeken naar de leeftijd van het kind en het niveau, maar ook naar de interesses en de mate van zelfredzaamheid.

Hoe werken wij?
In ons handelen staat de positieve benadering centraal. Wij benadrukken de sterke kanten van het kind. Het werken met kleine, realistische doelen vergroot naast het zelfvertrouwen ook de sociale vaardigheden van het kind. Conflicten maken we bespreekbaar, hierdoor zijn ze oplosbaar.
Wij bieden een warme en gezellige sfeer waarin het kind zich veilig voelt. Dit bereiken we door het kind voldoende structuur en duidelijkheid te geven en goed naar het kind te luisteren.

Onze kwaliteiten
– Professionele begeleiding op hbo-niveau
– Eigen orthopedagoog
– Vaste en kleine groepjes
– Huiselijke en positieve sfeer
– Werken met een begeleidingsplan en leerdoelen
– Aanbod van verschillende activiteiten

Specialisatie

Logeerhuis voor kinderen en jongeren met ADHD, ASS of andere aanverwante stoornissen met een IQ boven de 70.

Opleidingsniveau Medewerkers

MBO4, HBO, Academisch

,

Print Friendly, PDF & Email