Keramiekwerkplaats Daeldersplak

Postadres Bezoekadres
De Sannen 12, 8289 HK Drogeham De Sannen 12, 8289 HK Drogeham
Basisgegevens Contact
Rechtsvorm: V.O.F. Tel.: 0512-331691
KvK.: 1147720 Mail: info@daeldersplak.nl
Contactpers.: Karel Eringa

Daeldersplak is een initiatief van Betty Vogels en Karel Eringa. Betty heeft na de kunstacademie zelfstandig als kunstenaar gewerkt. Daarnaast heeft zij eerstegraads lesbevoegdheid in handvaardigheid. Karel heeft jarenlang in gezinsvervangende huizen gewerkt als groepsbegeleider. Hij heeft zijn theoretische achtergrond in de zorg middels de studie SPH. Inmiddels is het team versterkt met Milly die ook de kunstacademie heeft gedaan; met schilderen als specialisatie. De vierde begeleider is Ineke, die de studie SPW heeft gevolgd. Er zijn altijd drie begeleiders tegelijk aan het werk.

Met al onze keuzes zetten wij zo veel mogelijk in op kwaliteit. Dit geldt voor het personeel, maar net zo goed voor de werkstukken die de deelnemers maken Daeldersplak begeleidt haar mensen op techniek. We stimuleren onze deelnemers creatieve keuzes zelf te maken en onderwerpen te laten aansluiten op de eigen belevingswereld. Het is onze inzet dat de deelnemers (en hun netwerk) trots zijn op wat zij maken op Daeldersplak. Vaak verbaasd over wat ze blijken te kunnen en mede daardoor groeien als mens en als kunstenaar.

In ons pand, een voormalige lagere school, hebben wij één lokaal ingericht als winkel waar ieders werk kan worden bewonderd en verkocht. Ook hebben we een plekje voor werk bij de lokale Spar. Dit past bij ons streven Daeldersplak en het dorp Drogeham zo veel mogelijk bij elkaar te brengen.
Zo deden we in 2011 actief mee met de uitzendingen van Omrop Fryslân: “Doch it foar dyn doarp”. Van de jury hebben we gehoord dat vooral door onze inzet Drogeham de competitie met de andere dorpen heeft gewonnen. Wij zijn op onze beurt in het zonnetje gezet met de prijs “Ploeg van het jaar”. Dat had ook te maken met een andere activiteit: het schoonhouden van het dorp en haar omgeving.

Het vervoer, tenslotte, doen we helemaal zelf middels een eigen taxi-onderneming. Karel of Betty rijdt de bus. Andere begeleiders halen deelnemers op onderweg hier naartoe en zetten ze thuis weer af. Zo weet iedereen zeker dat hij of zij op tijd en vertrouwd wordt vervoerd.

Print Friendly, PDF & Email